Elinan suosittu tietosuojaseminaarisarja nyt tallenteina ostettavissa täältä ›

tietosuoja

Kesä 26 2018

Markkinointijuridiikka-kirjani 9. painos julkaistu

Vuosittainen ilon hetki ammatillisessa elämässäni on koittanut myös vuonna 2018, eli kirjasarjani uusin painos on julkaistu. Tällä kertaa kirjan kannessa ei ole vuosilukua, sillä tämä lähes vuosikymmenen päivitetty kirjasarja on tullut tältä erää päätökseen, kasvettuaan vuosien aikana jo melkoisiin mittoihin. Idea kirjasarjaan syntyi vuonna 2008, kun Helsingin seudun kauppakamarista otettiin yhteyttä ja lähdettiin suunnittelemaan ajantasaista, päivittyvää markkinointijuridiikan teossarjaa. Vuosi 2009
Lue lisää

Loka 23 2017

EU:n tietosuoja-asetus ja henkilötietojen käsittelyperusteet

Tiedätkö, millaisilla perusteilla saatte jatkossa käsitellä mm. asiakkaidenne, jäsentenne, potentiaalisten asiakkaidenne ja henkilöstönne henkilötietoja? Tässä kirjoituksessa kuvataan lyhyesti uudet EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset perusteet, joilla henkilötietoja saa käsitellä keväästä 2018 alkaen. EU:n tietosuoja-asetus , englanniksi General Data Protection Regulation (GDPR) astuu velvoittavana voimaan 25.5.2018. Sitä ennen myös suomalaisten yritysten, järjestöjen ja viranomaisten eli rekisterinpitäjien on analysoitava henkilörekisterinsä ja
Lue lisää

Syys 11 2017

Juridiikkaa arkikielellä – oma uusi ohjelmani Suplassa

Askarruttaako digimaailman pelisäännöt? Tuntuuko juristien kieli vaikealta ymmärtää? Tänään se koittaa – oma ohjelmani Sanoman  Supla -sovelluksessa näkee päivänvalon! Juridiikkaa arkikielellä . Sitä on tiedossa Suplan podcastieni kuuntelijoille kymmenien jaksojen verran loppuvuoden aikana. Valitsimme viisi kiinnostavaa juridiikan teemaa: tekijänoikeus henkilön kuvan käyttö somejuridiikka tietosuoja kuluttajansuoja Sisällöt on suunniteltu niin, että ne ovat kiinnostavia sekä kuluttajien että yritysten näkökulmasta.
Lue lisää

Syys 4 2017

EU:n tietosuoja-asetus ja rekisteröidyn oikeudet

Tiedätkö, millaisia uusia oikeuksia ja valinnanmahdollisuuksia asiakkaillanne, jäsenillänne, potentiaalisilla asiakkaillanne ja henkilöstöllänne on jatkossa omien tietojensa osalta? Tässä kirjoituksessa listataan 13 oikeutta, mitä rekisteröidyillä tulee olemaan keväästä 2018 alkaen. EU:n tietosuoja-asetus , englanniksi General Data Protection Regulation (GDPR) astuu velvoittavana voimaan 25.5.2018. Sen jälkeen myös suomalaisten yritysten, järjestöjen ja viranomaisten eli rekisterinpitäjien on tarjottava henkilörekistereissään käsiteltäville rekisteröidyille
Lue lisää

Huhti 4 2017

EU:n tietosuoja-asetus – miksi osa asioista on vielä auki?

Euroopan unionista on rantautunut Suomeenkin uusi laki, ns. EU:n tietosuoja-asetus , englanniksi General Data Protection Regulation (GDPR). Asetus astui voimaan 25.5.2016, ja on sellaisenaan voimassa kaikissa EU:n jäsenmaissa. Vielä uutta lainsäädäntöä ei kuitenkaan ole pakko noudattaa, sillä käynnissä on 2 vuotta kestävä siirtymäaika. Yritysten, yhdistysten, julkishallinnon yksiköiden ja muiden yhteisöjen on muokattava toimintansa vastaamaan uutta sääntelyä viimeistään
Lue lisää

Tammi 26 2017
Markkinointijuridiikka

Markkinointijuridiikka-kirjani 8. painos nyt kaupoissa

Tammikuussa koittaa aina henkilökohtainen ilon päivä, kun vuosittain päivitettävän kirjasarjani uusin painos julkaistaan. Lähetti toi aamulla uunituoreen paketin, josta avautui tällä kertaa vihreäkantinen Markkinointijuridiikka 2017 . Idea kirjasarjaan syntyi vuonna 2008, kun Helsingin seudun kauppakamarista otettiin yhteyttä ja lähdettiin suunnittelemaan ajantasaista, päivittyvää markkinointijuridiikan teossarjaa. Vuosi 2009 kului kirjoittaessa ensimmäistä, 226-sivuista teosta, joka julkaistiin vuoden 2010 alussa. Nyt julkaistussa versiossa on
Lue lisää

Kesä 8 2016

Vaatiiko uusi laki yritykseenne tietosuojavastaavan?

EU:n tietosuoja-asetus on vihdoin saanut lopullisen muotonsa vuosien valmistelun jälkeen. EU-maissa suoraan sovellettava uusi pakottava laki astui voimaan 28.5.2016. Yritysten, viranomaisten, järjestöjen ym. tulee saattaa toimintansa uuden lainsäädännön mukaiseksi kahden vuoden siirtymäajan sisällä eli 25.5.2018 mennessä. Tietosuoja-asetus tuo markkinoille uuden ammattikunnan: tietosuojavastaavan. Itse asiassa suomalaisissa osakeyhtiöissä ei ole kovin montaa lainsäädännön velvoittamaa orgaania / henkilöä, joten kyseessä
Lue lisää

Sinuun vaikuttava uusi laki on täällä: EU:n tietosuoja-asetus

Nyt se on julkaistu: suomenkielinen versio lopullisesta EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Lakipaketti sisältää 261 sivua ja 99 artiklaa, jaoteltuna 11 lukuun: Yleiset säännökset Periaatteet Rekisteröidyn oikeudet Rekisterinpitäjä ja henkilötietojen käsittelijä Henkilötietojen siirto kolmansiin maihin tai kansainvälisille järjestöille Riippumattomat valvontaviranomaiset Yhteistyö ja yhdenmukaisuus Oikeussuojakeinot, vastuu ja seuraamukset Tietojenkäsittelyyn liittyviä erityistilanteita koskevat säännökset Delegoidut säädökset ja täytäntöönpanosäädökset Loppusäännökset Tietosuoja-asetuksen säätäminen
Lue lisää

Tietosuojasta myyntivaltti – tarkistuslista avuksi

Aloitin työskentelyn asianajoalalla vuonna 1999 juristiopintojeni loppumetreillä. Samana vuonna Suomen vuonna 1986 säädetty henkilörekisterilaki kumottiin ja EU-lainsäädäntöön pohjautuva nykyinen henkilötietolakimme säädettiin. Ensimmäisinä työskentelyvuosinani tietosuojatoimeksiantoja tuli asiakkailtamme noin kerran kuukaudessa. Aihepiiri oli tuntematon suurella osalle yrityksiä. Tänä päivänä suurimpaan osaan asianajajan ja kouluttajan työstäni liittyy tietosuoja mitä erilaisimmin tavoin. Vaikka minulla on monesti ollut eri näkemyksiä tietosuojavaltuutettu
Lue lisää

Miksei ne vastaa meille somessa? – asiakaspalvelun juridiikkaa sosiaalisessa mediassa

Some-kansa on vaativaa. Yritysten tulee reagoida yhteydenottoihin heti ja antaa palvelua asiakkaan valitsemassa kanavassa. Yhä useammin tänä päivänä sosiaalisessa mediassa. Kun yksittäisen asiakkaan asiaa koskeva some-myrsky käynnistyy, alkaa yritykselle tulvia kommentteja ja kysymyksiä some-kanavia pitkin. Mikseivät yritykset aina vastaa sosiaalisessa mediassa niille esitettyihin kysymyksiin? Koska ne eivät halua, mutta eivät myöskään saa. Lainsäädäntö rajoittaa yritysten
Lue lisää