Huhti 23 2016

Asiakaskokemus, osa 5: Suurella sydämellä, Anssi Kela

Hyvä Anssi

kirjoitan tämän avoimen kirjeen blogissani Sinulle kaksi päivää Helsingin Savoy-teatterissa pitämäsi konserttisalikiertueillan jälkeen. Blogini käsittelee juridiikkaa ja asiakaskokemusta. Heti konsertin jälkeen minulle tuli vahva tunne, että haluan jakaa asiakkaana saamani kokemuksen Sinusta ja musiikistasi.

Olin ennen antifanisi. En dissannut musiikkiasi, mutta suhtauduin siihen hyvin välinpitämättömästi. Kaikki muuttui, kun seurasin sinua Nelosen Vain elämää –sarjassa. Se musikaalisuus, verbaalinen lahjakkuus, lämminhenkisyys ja huikea huumori. Huomasin vaunu- ja hiihtolenkeillä kuuntelevani toistuvasti Sinun musiikkiasi. Aloin seurata artistielämääsi Facebook-päivitystesi kautta. Kun tieto konserttisalikiertueesta julkaistiin, ostin lipun heti.

Torstai-illan konsertissa kiteytyi jotain sellaista, mitä harvoin tapahtuu. Esiintuomasi kiitollisuuden aitous, kun kerroit nauttivasi täydellä sydämellä uudelleensyntyneestä suosiostasi. Tapa, jolla esittelit heti konsertin alussa bändisi jäsenet, jotta me yleisössä tiedämme ”kenen kanssa olemme tekemisissä”. Kiinnostavat tarinat siitä, miten luot biisejäsi (saitteko myytyä ne poranterät Liettuassa?). Keikan päätteeksi kerroit käyväsi pyyhkimässä hikeä otsalta ja vaihtamassa jotain vähän vähemmän haisevaa päälle, ennen kuin siirryt ”palvelukseenne erilaisten myyntiartikkeleiden luokse”.

Vain elämää ja konserttisalikiertueesi ovat osoittaneet jälleen, että asiakaskokemuksen luomisessa on hyvin vahvasti kyse ihmisten välisestä kommunikaatiosta ja tunteiden synnyttämisestä. Olen käynyt elämäni aikana sadoissa konserteissa. Mieleenpainuvimipia ovat juuri ne, jossa artistin aitous tunkeutuu lavalta aina piippuhyllyn takariviin ja sinne ”portaiden alapuolelle jorausjengiin”, kuten torstaina Savoyssa. Sinä onnistuit siinä erinomaisesti.

Anssi Kela Helsingin Savoy-teatterissa 21.4.2016 (kuva: Elina Koivumäki)

Kautta illan toit esiin sitä, kuinka olet paikalla tuottamassa yleisölle mielihyvää, yleisön palvelijana. Esitit kainon toiveen, että yleisö palaisi myös puoliajan jälkeen takaisin saliin. Ei muuten näkynyt tyhjiä penkkejä.

Onnistunut asiakaskokemus sitouttaa. Haluan entistä enemmän tutustua musiikkiisi ja lyriikoihisi, sekä hulvattomaan persoonaasi (”Kelastinen!” ”Melastinen!”). Haluan koko maailman tietävän, millainen lahjakkuus on Anssi Kela. Haluan muidenkin antifanien antavan Sinulle mahdollisuuden.

Kiitos tuotantoyhtiö Broadcastersille loistavasta castingistä Vain elämää –sarjassa sekä Nelonen Medialle ohjelman esittämisestä. Kiitos konserttisalikiertueen taitaville ääni- ja valoammattilaisille, sekä bändillesi. Suurin kiitos kuitenkin Sinulle, Anssi.

Fanisi Elina

P.S. Minua kutsutaan laulavaksi lakinaiseksi ja kelailin keikkasi jälkeen, miten huippua olisi joskus päästä kanssasi vaikka karaokebaariin laulamaan. Sitä kelpaisi muistella 2080-luvulla.

11 kommenttia
 • Hyvin kirjoitettu. Itselläni hyvin saman tapaiset ajatukset.

 • Uskoisin, että puit sanoksi monen suomalaisen tunteet ja ajatukset Anssi Kelasta. Näin siinä näyttää käyvän, kun katsoo ja kokee asiat itse eikä vain lehtien palstoilta. Vain elämää ohjelma toi juuri meille tavan tallaajille tietoisuuteen ymmärrettävästi Anssin lahjakkuuden ja lämmön elämää ja muita ihmisiä kohtaan.

  Aiemmin minäkin ”vain” pidin Anssin musasta mutta nyt luen kaikki artikkelit, lyriikat etc ja viimeistään kiertueen Parasta elämää Lahden keikalla rakastuin Anssiin!

  • Hei Tuula, monia eri kanavia saamani palautteen perusteella näyttää siltä, että samalla lailla Anssin lahjakkuuden kokevia on runsaasti ympäri Suomea. Seuraavaa kiertuetta odottamaan!

 • Hieno oivallus. Hienoa myös, että on Vain Elämiä, joiden kautta edes osa Anssi Kelan kaltaisista lahjakkaista ja sympaattisista itse musiikkinsa tekevistä muusikoista saa ansaitsemansa huomion. Heitä on Suomessakin paljon, kiireinen ihminen tarvitsee valitettavasti valmiiksi katetun tarjottimen löytääkseen ja hahmottaakseen heidän viestinsä. Teevee ei sittenkään ole kuollut.

  • Eläköön TV! Vain elämää on itselläni ollut vuosiin ainoa kotimainen TV-sarja, mitä olen seurannut. Hieno konsepti ja toivottavasti saamme jatkossakin sukeltaa tuttujen taiteilijoiden elämään ohjelman avulla.

 • Kiitos blogipostauksesta. Varsin samanlaiset kokemukset minullakin. En ollut antifani, mutta en ollut juuri kuunnellut ennen Vain elämää -jaksoja Anssin musiikkia. Sen jälkeen sitten olen tutustunut, (huomannut ikätoveriksi) ja katsellut periscope-lähetyksiä ja facebook-lähetyksiä suorana. Ja myös Elastinenfeat-jakson viime viikolla. Varsin piristävää suomi-musiikkia nuo uusimmat biisit, fanitan ylipäänsä 80-lukulaista musiikkia. Ja olen muuten lukenut Kalevi Sorsa -kirjankin. Jännä juttu. 🙂

  • Kiitos palautteesta. Anssi on mielestäni hyvin oivaltanut, miten artisti voi käyttää sosiaalista mediaa syventääkseen suhdetta faniensa kanssa. Pidin myös Elastinen feat. Anssin jaksosta kovasti. Missä Anssi seuraavaksi? 🙂

 • Ei juma – rokki/poppikeikkakin on nykyisin verrattavissa asiakaskokemukseen: ”Vain elämää ja konserttisalikiertueesi ovat osoittaneet jälleen, että asiakaskokemuksen luomisessa on hyvin vahvasti kyse ihmisten välisestä kommunikaatiosta ja tunteiden synnyttämisestä”.

  Mitäpä Elina jos puhuttais vaikka ELÄMYKSESTÄ tai muusta vastaavasta.

  • Moi Pertsa! Kiitos palautteestasi. Keikka oli huikea elämys! Blogissani käsittelen asiakaskokemuksia laaja-alaisesti eri näkökulmista. Koen olevani Anssi Kelan fani, ja sen rinnalla samalla TV-kanavan, konserttipaikan sekä itse artistin asiakas hänen tapahtumissaan.

 • Mainitsit blogissasi, että asiakaskokemus koostuu ihmisten välisestä kommunikaatiosta ja tunteiden synnyttämisestä. Vuorovaikutus voi tapahtua ihmisten välillä niin monella tavalla. Esiintyjällä on taitoa luoda tunnelmaa, jossa ennestään toisilleen tuntemattomat ihmiset kokevat kuuluvansa samaan joukkoon. Konsertti on hyvä esimerkki yhteisöllisyyden tunteen syntymisestä esiintyjän ja yleisön välillä. Asiakaskokemusta on mahdollista luoda myös toisin. Anssi Kela on onnistunut tässä myös sosiaalisessa mediassa. Oletko kanssani samaa mieltä?

Comments are closed.